ثبت سفارش کالا

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

ثبت سفارش کالا چیست و چه نقش در واردات کالا دارد؟
دریافت مجوز ثبت سفارش کالا اولین گام جهت ورود کالا به کشور و ترخیص آن از گمرک محسوب می‌شود. هر شخص حقیقی و حقوقی (سازمانی) که قصد وارد کردن کالای خارجی به داخل کشور را داشته باشد، ابتدا باید نسبت به دریافت مجوز ثبت سفارش کالا از سازمان مربوطه اقدام کند. این مجوز بازه زمانی ۳ الی ۶ ماهه قابل استفاده است و در صورت عدم استفاده از آن نیاز به تمدید دارد. ثبت سفارش واردات کالا مجوزی است که توسط سازمان توسعه و تجارت کشور صادر می‌شود. این مجوز دارای یک شماره ۸ رقمی و تاریخ اعتبار است که روی آن درج می‌شود. اطلاعاتی نظیر نام شرکت متقاضی (شرکت وارد کننده) و تاریخ پروفرما نیز در این مجوز قابل مشاهده است. به‌منظور اخذ مجوز ثبت سفارش متقاضیان حقیقی و حقوقی می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت ntsw.ir (سامانه تجارت) ثبت‌نام کنند. پس از دریافت کد کاربری و رمز عبور شخصی، این سامانه به افراد امکان می‌دهد تا به‌صورت آنلاین و در هر زمانی، سفارشات وارداتی خود را ثبت کرده و پیگیری کنند. این روش به‌صورت ۲۴ ساعته و با تنها دسترسی به اینترنت در هر مکانی قابل انجام است.

منظور از ثبت سفارش کالا چیست؟

ثبت سفارش کالا چیست؟ ثبت سفارش به‌عنوان یکی از مهمترین مراحل در فرآیند واردات کالا به‌معنای ارسال درخواست رسمی برای وارد کردن یک محموله به کشور مقصد است. این مجوز که در سامانه وزارت بازگانی ثبت می‌شود، قبل از ورود کالا به گمرک و پیش از تایید پیش‌فاکتور دریافت می‌شود تا در صورت عدم صدور مجوز واردکننده متحمل ضرر و زیان چندانی نشود. پس از دریافت این مجوز وارد کننده مجاز به نهایی کردن سفارش می‌شود.

ثبت سفارش کالا

به موجب ماده ۸ قانون صادرات و واردات، کلیه واردکنندگان پس از دریافت پروفرما لازم است اقدام به دریافت مجوز ثبت سفارش واردات کالا کنند. این مرحله از سال ۱۳۹۷ به این سو تغییرات متعددی را تجربه کرده و روند ثبت آن از سیستم دستی به روش ثبت در سامانه جامع تجارت ایران تغییر کرده است.

لازم به ذکر است که تمام مراحل پیگیری‌ تا حصول نتیجه (دریافت تاییدیه ثبت سفارش)، از طریق این سامانه امکان‌پذیر می‌باشد. به‌علاوه آشنایی کامل با قوانین و مقررات مربوط به ترخیص کالا از گمرک کشور خود به سرعت بخشیدن در تکمیل این مرحله کمک خواهد کرد.


انواع مدل‌های ثبت سفارش کالا

    ثبت سفارش بصری (Registration of visual order)

    ثبت سفارش یوزانس( Registration of Usance order)

    ثبت سفارش بلند مدت (Registration of long-term order)

    ثبت سفارش صادراتی (Registration of export-based order)

    ثبت سفارش اعتبار اسنادی بدون انتقال ارز Registration of letter of credit order without) currency transfer)

 
مراحل ثبت سفارش کالا

در ایران فرآیند ثبت سفارش کالای وارداتی با مجموعه‌ای از گام‌ها و مراحل خاصی همراه است. این مراحل به‌منظور رعایت قوانین و مقررات مرتبط با واردات و همچنین تهسیل فرآیند واردات کالا انجام می‌شود. این فرآیند تحت نظارت مراجع و سازمان‌های قانونی و مرتبط قرار دارد.

مراحل ثبت سفارش واردات در کشور عبارتند از:

    اخذ پروفرما (پیش‌فاکتور) از فروشنده
    آگاهی از تعرفه کالای ثبت سفارش شده
    بررسی ارزش کالا در سامانه TSC گمرک
    بررسی اولویت کالایی
    بررسی شمول مجوز های مورد نیاز ( درصورت نیاز اخذ از سازمان ذیربط)
    بارگذاری پروفرما و تکمیل فرآیند ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت (ntsw)
    مراجعه به شرکت بیمه و دریافت بیمه‌نامه
    اقدام به ثبت سفارش در بانک واسطه معامله به منظور ثبت سفارش کالا

پس از تکمیل فرم درخواست گشایش اعتبار و ارسال آن به همراه فرم بانکی، پروفرما، بیمه‌نامه و اجازه نامه نسبت به پرداخت حق ثبت سفارش اقدام می‌شود.


لازم به ذکر است که فرآیند ثبت سفارش واردات کالا با توجه به قوانین و مقررات متغیر کشور همواره در حال تغییر است. به همین دلیل دسترسی به اطلاعات به‌روز و دقیق برای فهم کامل این فرآیند ضروری به‌نظر می‌رسد. بهترین راه‌ این است که از منابع معتبر داخلی که تجربه کافی در این حوزه دارند، استفاده شود.


جمع‌بندی در مورد ثبت سفارش کالای وارداتی

ثبت سفارش کالا تحت نظارت دقیق سازمان وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام و با ثبت سفارش در آن سامانه، اجازه ورود کالا به کشور صادر می‌شود. برخی از کالاها نیاز به ثبت سفارش واردات دارند در حالی که برخی کالاها از این فرآیند معاف هستند. با توجه به تغییرات مداوم این بخشنامه‌ها به مشاوره از کارشناسان بازرگانی معتبر و باتجربه احتیاج است تا ثبت سفارش کالای وارداتی بدون مشکل و در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شود. تمامی مراحل ثبت سفارش برای واردات کالا به‌منظور مبارزه با قاچاق تحت نظارت مستقیم مراجع ذی‌صلاح قرار دارد. با استفاده از این روش ثبت سفارش کالا به شکلی هدفمند انجام شده و کنترل آن آسان‌تر است. شرکت بازرگانی پانل تجارت یکی از ارائه‌دهندگان خدمات ثبت سفارش است که توسط تیمی از کارشناسان با تجربه انجام می‌شود. این تیم توانسته با سال‌ها تجربه و با وجود تغییرات پیچیده در قوانین گمرکی، خدمات با کیفیتی را ارائه دهد و نیازهای تجار و بازرگانان را به‌خوبی برآورده کند.

 

شرکت پانل تجارت (منطقه آزاد ماکو) با دوازده سال سابقه کار و حق العمل کار رسمی گمرک ایران ، دارای نمایندگی فعال در تهران ، بندر عباس ، بوشهر ، تبریز، جلفا ،ارومیه و بازرگان میباشد .

ساعات اداری

دفاتر پانل تجارت در این زمان در خدمت شما عزیزان می باشد :

شنبه تا پنجشنبه : 7 صبح تا 6 عصر

جمعه : روز تعطیل

موقعیت : تهران - بندر عباس - بوشهر - تبریز - جلفا - ارومیه - بازرگان